ZOOks + 8 jaar
FAMILIE/ FILM/ ANIMATIE

Een Vlaamse animatiefilm, een hedendaags sprookje,  een eco-avontuur.  Een tekenfilm van de gebroeders Kristoff en Dimitri Leue. 

ZOOks vertelt het verhaal van Robin, een rebels tienermeisje dat naar het verboden woud trekt om de mysterieuze verdwijning van haar moeder te onderzoeken. Ze ontmoet er een “wilde jongen”. Hij weet wat er met haar moeder gebeurd is. Wie is die jongen en slagen ze er samen in om niet alleen hun families te herenigen, maar ook de relatie tussen mens en natuur, de stad en het woud te herstellen? Of gaat alles verloren?  

ZOOks is gemaakt op basis van een klassieke animatietechniek, die ook Walt Disney gebruikte  bij zijn legendarische Sneeuwwitje. Bij deze techniek wordt eerst het verhaal helemaal gefilmd met échte acteurs en vervolgens worden de acties en prestaties van de acteurs “overgetekend”. Voor ZOOKs worden er tekenfilmversies gemaakt van Matteo Simoni, Frank Focketyn, Warre Borgmans, Wim Helsen, Tine Reymer en Wouter Hendrickx.  

Regie: Dimitri en Kristoff Leue

Cast: Matteo Simoni, Frank Focketyn, Warre Borgmans, Wim Helsen, Tine Reymer, Wouter Hendrickx, Mona Lahousse en Glenn-Scott Peij

Productie: Potemkino, SANCTA, TheFridge, SophieAnimation

Partners: KETNET, VAF, BNP Paribas Fortis Film Finance, WWF, MediaRaven 

Locatie: Mark Liebrecht Schouwburg- Heilig-Kruisstraat 16, 2640 Mortsel


 Duur: 90 minuten

vr 9 feb 19:00 - 20:30 Mark Liebrecht Schouwburg Heilig-Kruisstraat 16
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden