Het Bezoek van Friedrich Dürrenmatt - première
THEATER - de Roovers en & Muziektheater Transparant

Het failliete stadje Güllen krijgt belangrijk bezoek van Claire Zachanassian. Zij vertrok er 45 jaar geleden als arm meisje. Nu keert ze als de rijkste vrouw ter wereld terug. De inwoners hopen dat ze met haar fortuin het verarmde stadje zal redden.

Claire wordt feestelijk ontvangen en treedt plechtig, compleet met koffers en een doodskist, de stad in. Zij belooft het stadje 1 miljard. Maar eerst moet het onrecht dat haar hier ooit is aangedaan, hersteld worden. In ruil voor het geld eist ze de dood van haar jeugdliefde, Alfred Schil. De bevolking wijst het voorstel verontwaardigd af. Maar hoe lang kan een mens in nood weerstaan aan de verleidingen van het geld en aan de druk van de massa?

Tekst: Friedrich Dürrenmatt | Van en met de Roovers: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens & Sofie Sente en Bert Haelvoet, Warre Borgmans & Michael Vergauwen | LÂP: Naomi Beeldens, Isaak Duerinck, Alexandra Oppo & Ewout Lehoucq |  Scenografie: Stef Stessel | Kostuum: Pynoo | Dramaturgie: Bram De Sutter
za 6 okt 20:15 - 22:05 Mark Liebrecht Schouwburg Heilig-Kruisstraat 16
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden