De Man die over de Draad kwam
THEATER - Compagnie Lodewijk/Louis en Gerry De Mol

DODENDRAAD

Omdat de droevigste gebeurtenis nood heeft aan een bulderlach.

Op het einde van de oorlog gonst er nieuws doorheen het grensdorp. Er is een koorddanser onderweg. Niet over een strakgespannen staalkabel, maar over de 'Dodendraad', een met elektriciteit geladen prikkeldraad die de grens met Nederland afsluit. Dit geeft de inwoners hoop. Maar niet alle inwoners zijn even blij met de komst. Voor de meesten uit het dorp zijn de voorbije oorlogsjaren niet enkel kommer en kwel geweest. Willen ze al dit opgeven voor de symbolische daad van een idealistische gek?

‘De Man die over de Draad kwam’ is muziektheater dat niet alleen over het eerste IJzeren Gordijn uit de Europese geschiedenis vertelt, maar evenzeer over de mensen die vandaag in de hoek gedreven worden aan de afgesloten grenzen. Rauwe realiteit, doorspekt met de typische absurde humor van het gezelschap,  maken van de harde grensverhalen uit de Eerste Wereldoorlog een magisch-realistische vertelling die de geschiedenis overstijgt.

Het Antwerpse gezelschap Compagnie Lodewijk/Louis slaagt er telkens in met typisch filmische elementen met harde beelden uit de hoek te komen. Dit zorgt voor een groot thrillergehalte. In combinatie met hun hilarische dialogen levert dit wrang, komisch, scherp en verrassend theater op.

Tekst: Compagnie Lodewijk/Louis en Gerry De Mol | Muziek: Gerry De Mol | Spel: Iris Van Cauwenbergh, Yves De Pauw, Lorenza Goos, Hanne Torfs, Emma De Saedeleir en Midas De Sadeleir | Muzikanten: Gerry De Mol, Didier François en Pieter De Praetere | Coaching: Jan van Dyck

Op 11 november 2018 is het de 100 ste verjaardag van het einde van de eerste wereldoorlog. In Mortsel wordt dit herdacht met een aantal activiteiten, waarvan twee voorstellingen.Duur: 90 minuten

za 3 nov 20:15 - 21:45 Mark Liebrecht Schouwburg Heilig-Kruisstraat 16
RangBasis
Zaal€ 14,50