VER + 5 jaar
FAMILIE - Lize Pede

Tijdens de Eerste Wereldoorlog reisden honderdduizenden Chinezen naar België om er te werken als gastarbeider in kampen. De overtocht en de actualiteit ervan inspireerde Lize Pede tot het maken van VER.

VER gaat over een tocht. Je volgt drie figuren die reizen van het ene land naar het andere. Als kijker ontdek je een verstilde wereld temidden van een levende expositie, een speels onderzoek in het belichten van papier en plastiek.
De voorstelling/installatie beweegt zich op de dunne lijn tussen theater en beeldende kunsten. Een bijzonder klankpalet, ontworpen door Koenraad Vandersyppe loopt als rode draad doorheen de scène.

VER is een zuiver visuele en associatieve trip vol verrassende beelden en inventieve combinaties van schaduw, licht, donker en klankspel. 35 minuten poëzie en ontroering zonder één woord. Op het scherpst van de snee speels en schrijnend.
 
Makers en spelers: Lize Pede en Annelies Van Hullebusch of Stefan Jakiela | Geluid: Koenraad Vandersyppe | Deze voorstelling werd mogelijk gemaakt door: Erfgoedcel WO I
Dank aan: KAAP, CAMPO, Griet Herssens, Stefan Jakiela en Simon Vanheukelom
www.lizepede.be

 

Op 11 november 2018 is het de 100 ste verjaardag van het einde van de eerste wereldoorlog. In Mortsel wordt dit herdacht met een aantal activiteiten, waarvan twee voorstellingen.Duur: 35 minuten

zo 4 nov 11:00 - 11:35 Mark Liebrecht Schouwburg Heilig-Kruisstraat 16
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden