Ægir
MUZIEK - The Quest

Het is niet gemakkelijk om de muziek van The Quest in één hokje te duwen. Als we dat toch proberen, komen we niet verder dan folk en kleinkunst in een kunstig geweven eigenzinnig kleedje. Denk aan Keltische volksspelen, spetterende bruiloften onder een open sterrenhemel, Griekse Feesten met een hoofdletter F, filmische melodieën, fragiele momenten en echte kippenvelsongs, soms intiem, soms vrolijk en sfeervol, soms puur en poëtisch.

Hoewel ze een aantal prachtige instrumentale nummers meebrengen, draait het bij The Quest toch voornamelijk rond de vrouwelijke meerstemmigheid. Een werkelijk verfijnd instrumentarium met verrassend goede solopartijen omkadert drie stemmen op weergaloze wijze. Ze brengen zowel eigen nummers als bewerkingen van traditionals. 

In “Ægir” zoekt The Quest naar raakpunten met water. De zoute zee, zeevaarders en vissers liggen voor de hand, maar ook vrolijke feesten onder een Bretoense vuurtoren en het mistige water van Avalon passeren de revue. Voeg daarbij nog een snuifje heimwee en wat zilte tranen en vergeet zeker niet de Ierse pubs waar de drank rijkelijk vloeit. 

Uitvoerders: zang: Annick Artois, Gitta Van Lommel, Micheline De Mey fluit en gitaar: Nadia Bierinckx   viool: Greet Verhulst accordeon: Bram Van Weverbergh contrabas: Peter Frings slagwerk: Jan Moons
vr 30 nov 20:15 - 22:00 Auditorium AMWD Eggestraat 13
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden