Broere
MUZIEKTHEATER - Esmé Bos, Bart Voet, Bart Moeyaert

Groot geluk en klein verdriet

Je herinnert je de geur van sinterklaasdag, de smaak van gestolen taart, de geruststelling van een nachtzoen. Als je aan de zomers uit je kindertijd denkt, klatert het water of schuurt het zand. Waarschijnlijk heb je een oma met een rommellaatje. Waarschijnlijk herinner je je groot verdriet en klein geluk. Of andersom.

Toen ‘Broere’ in 2000 verscheen, herkenden veel lezers zichzelf, ook al hadden ze geen zes oudere broers. De verhalen zorgden ervoor dat je je verleden leek te delen met iedereen. Ook op het podium bleek het bijwijlen onweerstaanbaar grappige portret van een ongewone kindertijd te raken en te ontroeren.

Bart Moeyaert (verteller), Esmé Bos (zang, percussie) en Bart Voet (piano, gitaar, mondharmonica,…) sloegen op verzoek van Kunstenfestival Watou de handen in elkaar en creëerden een nieuwe ‘Broere’. Versie 2.0, waarin muziek en woord en sfeer op de fijnste manier samenkomen. Naast de zeven broers zit er aan tafel ineens ook veel meer volk. Vaders en moeders en geliefden. De nieuwe ‘Broere’ is een trip down memory lane.
vr 14 dec 20:15 - 00:00 Mark Liebrecht Schouwburg Heilig-Kruisstraat 16
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden