Zo goed als alleen
MUZIEK - Guido Belcanto

Toen Guido Belcanto 35 jaren geleden als straatzanger begon met zijn levensliedjes in de Antwerpse volkscafés was er niemand die ooit dacht dat hij zou uitgroeien tot een icoon van het Vlaamse lied. Guido voelde een heilig vuur in zich branden dat hem uiteindelijk deed geloven dat hij de man was die het levenslied van de ondergang moest redden.

Hij beschouwde dit als zijn missie waarin hij hardnekkig in bleef volharden en dat geloof heeft hem uiteindelijk gemaakt tot een vaste waarde in het Vlaamse chanson, een invloedrijke figuur waar men niet omheen kan, een stroming op zich.

Drie decennia lang bleef hij verder bouwen aan een geheel oorspronkelijk repertoire waarin hij de liefde, het leed en de lust van het leven bezingt op een poëtische en ontroerende wijze. Met zijn warme, rijkgeschakeerde stem beroert hij de snaren in ieders hart.

Uit dit mooie repertoire van levensliederen en chansons brengt hij nu een selectie met twee fantastische muzikanten aan zijn zijde.

Een muzikale avond met een lach en een traan, een vleug poëzie en levensfilosofie gebracht door de Koning van het Levenslied.

Met Guido Belcanto | Lieven Demaesschalck: gitaar, accordeon, piano | Nicolas Rombouts: contrabas
za 19 jan 20:15 - 00:00 Mark Liebrecht Schouwburg Heilig-Kruisstraat 16
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden