BEGINNERS (naar het werk van RAYMOND CARVER)
THEATER - Theater Malpertuis

De personages van de beroemde Amerikaanse schrijver Raymond Carver zijn vastgelopen in routine en  begraven dromen. Ze worden opgeschrikt door een plotse crisissituatie of brengen hun zekerheden zelf aan het wankelen vanuit een diepgeworteld verlangen naar ‘het andere’.

Carvers’ kortverhalen zijn al vaak bewerkt voor theater en film, waarbij Short Cuts van regisseur Robert Altman (1993) de bekendste is. 

Dat theaterregisseur Piet Arfeuille en cineaste Nathalie Teirlinck  samen in het universum van Carver duiken, belooft een spannende visuele en theatrale gebeurtenis te worden. Ze maken filmisch theater, zonder ook maar één camera te gebruiken.

Een zestal kortverhalen worden met elkaar verweven in deze grotezaalvoorstelling en ook de cast is bijzonder indrukwekkend, met klasbakken Els Olaerts, Katelijne Verbeke  Ariane Van Vliet, Karlijn Sileghem, Stefan Perceval, Frans Van der Aa en jong geweld als Vincent Van Sande, Tim Taveirne, Naomi van der Horst en Marlies Bosmans.

Jammer genoeg hebben we een wijziging in de cast van de voorstelling. Katelijne Verbeke is vier weken voor het einde van het repetitieproces buiten strijd door een blessure. Haar arts beveelt drie maanden volledige rust aan, waardoor het haar onmogelijk is deze rol tot een goed einde te brengen. Het is nooit fijn om een wijziging in de cast door te voeren. Actrice Ariane Van Vliet (vooral bekend van vele Toneelhuisproducties) was gelukkig vrij en zal de rol overnemen.

 

Gratis inleiding om 19:15 uur

Schrijver: Raymond Carver | Bewerking en regie: Piet Arfeuille en Nathalie Teirlinck | Cast: Els Olaerts, Ariane Van Vliet, Karlijn Sileghem, Stefan Perceval, Frans Van der Aa en jong geweld als Vincent Van Sande, Tim Taveirne, Naomi van der Horst en Marlies Bosmans | Vormgeving: Amber Vandenhoeck (Peeping Tom) | Soundscape: Streamer (Gary Shepherd) | Coproductie: De Grote Post Oostende
za 2 feb 20:15 - 22:15 Mark Liebrecht Schouwburg Heilig-Kruisstraat 16
RangBasis
Zaal€ 16,50