Den beer heeft mij gezien - (voorheen 'Looking for Versjinin')
THEATER - Sien Eggers, Jessa Wildemeersch en Sofie Palmers - ARSENAAL/LAZARUS

Het loont de moeite om De Afspraak van donderdag 7 juni te bekijken:  

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/de-afspraak/2018/de-afspraak-d20180607.ch.213ca491-fc6d-4094-a400-18fb3d3f2c3d/

 

Sien Eggers vertelt over hun trip naar Moskou, ter voorbereiding van het stuk en verklaart de wijziging van de titel.

Wat als de Drie Zusters van Tsjechov wél naar Moskou waren gegaan? Wat als ze na honderd jaar wakker zouden worden vandaag? Wat blijft er over van hun dromen en verlangens?  

Voor Looking for Versjinin laten Sien, Jessa en Sofie zich inspireren door Tsjechovs Drie Zusters en Rusland vandaag. In tegenstelling tot de zusters, dromend en berustend, nemen deze drie actrices het heft in handen. Ze trekken hun warmste jas aan en doen wat de Drie Zusters nooit deden: ze gaan naar Moskou.  

De drie actrices proberen de wereld te begrijpen maar evengoed zichzelf. Want Jessa, Sofie en Sien zouden zichzelf niet zijn als ze niet af en toe de blik richten op elkaar. Wie hun eerste voorstelling L’étude zag, weet waaraan zich te verwachten: humor, wanhoop en een nieuwe kijk op oude teksten.

Gratis inleiding om 19.30 uur

Spel, concept en tekst: Sofie Palmers, Jessa Wildemeersch en Sien Eggers | Vormgeving: Saskia Louwaard | Coaching: Jan Eelen | Met de steun van de Stad Leuven, Leuven Leest/30CC, de Arenbergschouwburg, Passa Porta, Vlaams Fonds voor de Letteren, Theatre Union of The Russian Federation, FABRIKA Moskou en CehTheatre, Het Belgisch Consulaat in St. Petersburg.
za 30 mrt 20:15 - 00:00 Mark Liebrecht Schouwburg Heilig-Kruisstraat 16
RangBasis
Zaal€ 15,50