Crux
THEATER- Kwinten van Heden
Er gaat een schokgolf door Vlaanderen wanneer Roger Vangheluwe, bisschop van Brugge, door zijn neef Mark beschuldigd wordt van seksueel misbruik. Toenmalig aartsbisschop Daneels probeert de gemoederen nog te bedaren, maar the damage is done. De kerk hult zich in stilzwijgen, terwijl Mark zijn woede uitschreeuwt.
8 jaar later doet Kwinten Van Heden een poging om het onbegrijpelijke te begrijpen. CruX is veel meer dan een feitenrelaas over slachtoffers en daders.
“Kwinten dwingt je met zijn theatertekst tot reflectie. Hij grijpt je bij de strot, maakt je kwaad en verdrietig. Hij doet je medelijden krijgen en zelfs een klein beetje begrip opbrengen. Moet je zien!” (Andrea Croonenberghs)

Met uitzonderlijk scherpe pen fileert Kwinten een bijzonder gevoelig thema. We krijgen met CruX een sterk staaltje teksttheater waar hij de menselijkheid in het debat opzoekt. De toeschouwer kijkt de personages één voor één in de ogen.

Concept, tekst en spel Kwinten Van Heden - Coach Kris Cuppens.vr 11 okt 20:15 - 21:25 Zaal 't Parkske, Edegemsestraat 26
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden