Almost Human - The best of Leonard Cohen
MUZIEK - Tom Clement

Leonard Cohens Greatest Hits (1975) 

Tom Clement was als zanger actief bij The Clement Brothers, die hun countrymuziek naar zowat alle huiskamers in Vlaanderen brachten. Door zijn grote naturel en zijn eigenzinnige bindteksten zorgt Clement als frontman telkens voor de juiste stemming.
Dit keer gaat hij niet met The Clement Brothers op stap maar vroeg hij drie vrouwelijke muzikanten, Martha en Loes Maieu (Blackie & The Oohoos) en Sofie Van Everdingen (Daddy’s Darlings), om samen het eerste verzamelalbum van Leonard Cohen te performen.

Clement kiest bewust voor een theatrale setting en een enscenering die de intimiteit tussen de muzikanten en het publiek versterkt.

llustrator Riske Lemmens en fotograaf Jort Van Leemputten experimenteerden met een digitale camera obscura. Deze beelden gaan in dialoog met de muziek en zorgen voor een associatief verhaal dat voor elke toeschouwer anders zal klinken. 
Verwacht je aan een warme, intieme avond waar de beginperiode van Leonard Cohens uitzonderlijke muziek tot leven komt.

Concept: Tom Clement | Livemuziek: Tom Clement, Martha Maieu, Loes Maieu en Sophie Van Everdingen | Video: Riske Lemmens en Jort Van Leemputten | Beeld/techniek: Tim Clement
do 21 feb 20:15 - 00:00 Mark Liebrecht Schouwburg Heilig-Kruisstraat 16
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden