Hunt for the WilderPeople - film
schoolvoorstelling - S1 S2
Ricky Baker deugt voor geen meter. Vanwege zijn opstandig gedrag wordt hij van het ene pleeggezin naar het andere gestuurd. Nu krijgt hij zijn laatste kans: bij Bella en Hec op de boerderij, ver weg van de stad. Langzaam ontdooit Ricky. Maar wanneer Bella onverwacht sterft, komt hij weer alleen te staan. Zonder enige woudloperservaring vlucht hij het bos in. Hec is de eerste die de achtervolging inzet maar al gauw krijgen ze een hele meute op de hielen in een wilde, hilarische klopjacht.

‘Hunt for the Wilderpeople’ doet iedereen schaterlachen. Naast de fantastische grappen zit veel humor in talloze kleine dingen, zoals Psycho Sam, 'selfie dad', Ricky's verjaardagsliedje, politieagente Paula en de vlotte montage.

Een film die nog lang blijft nazinderen, zowel vanwege z’n absurd komische toon als vanwege z’n diepe menselijkheid en z’n hart voor outcasts en buitenstaanders. De zware problematiek van pleegzorg wordt luchtig verpakt met een stevige portie humor en actie. Een film die jongeren zeker zal aanspreken.


NZ 2017
Regie: Taika Waititi
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Genre: Avontuur
do 5 mrt 13:30 - 15:11 Mark Liebrecht Schouwburg Heilig-Kruisstraat 16
Er zijn geen kaarten gevonden