WatchApp #1
SKaGeN

WatchApp #1: Emmi & Leo is een voyeuristische voorstelling die zich niet afspeelt op een fysieke scène, maar op een virtueel podium via de alomtegenwoordige applicatie WhatsApp.

Het is in deze virtuele wereld dat de twee hoofdpersonages, Emmi en Leo, elkaar ontmoeten. En jij kan stiekem meekijken in hun WhatsApp-gesprek.

Twee mensen leren elkaar toevallig kennen via WhatsApp: Emmi probeert haar abonnement op het lifestyle magazine Skagen op te zeggen. Maar ze is dyslectisch, verwisselt twee getallen in het telefoonnummer van plaats, en komt zo terecht bij een zekere Leo. Deze toevallige kennismaking vindt plaats tijdens de coronaquarantaine in België. Jij bent getuige van de ontluikende vriendschap, misschien wel liefde, die zich ontwikkelt doorheen hun WhatsApp-conversaties. Maar de virtuele wereld is de echte niet…  

Net zoals bij een toneelstuk is de tijd in deze nieuwe vorm van toneel een zeer belangrijke factor. Te pas en te onpas, vaak overdag, soms 's nachts, stuurt de één de ander een bericht. Jij kijkt stiekem mee. Het werkt verslavend. Je kijkt steeds uit naar het volgende bericht, ook al blijf je soms op je honger zitten.


CC Aartselaar, cultuurdienst Kontich, OC De Witte Merel Lint en vrije tijd Mortsel bundelen de krachten om deze unieke digitale voorstelling mee te verwezenlijken binnen de Antwerpse Zuidrand. We zijn dan ook enorm blij om deze positieve cultuurboodschap te verspreiden in tijden van corona. Met dank aan het theatergezelschap SKaGeN om deze voorstelling te kunnen verwezenlijken.


WatchApp #1
is het eerste deel van een reeks social network-voorstellingen en is gebaseerd op de roman Emmi & Leo van de Oostenrijkse auteur Daniel Glattauer. SKaGeN doet waar het goed in is, en bewerkt deze slimme, intimistische roman tot een subtiele, voyeuristische dialoog.

Van: Mathijs F Scheepers & Korneel Hamers / Concept: Mathijs F Scheepers / Tekst: Daniel Glattauer & Ulrike Zemme in een bewerking van Mathijs F Scheepers & Korneel Hamers / Productie: SKaGeN & De Studio / Zakelijke leiding & coördinatie: Korneel Hamers / Software-ontwikkeling & technische bijstand: OWOW - the Omnipresent World of Wizkids / Spreiding: Thassos & Laurent Langlois / Met dank aan: Thomas Sessler Verlag, Wien / Met de steun van: De Vlaamse Gemeenschap & De Studio

PRAKTISCH

Koop een ticket voor de voorstelling die start op woensdag 27 mei 2020 en volg 4 weken lang het verhaal. Je ontvangt alle praktische info na bestelling.

Om deel te kunnen nemen moet je beschikken over een smartphone en Whatsapp. Met het kopen van een ticket voor de voorstelling ‘WatchApp #1’, sta je toe dat SKaGeN je telefoonnummer toevoegt aan een WhatsApp-groep en je voorstellingsgerelateerde berichten stuurt. Het gezelschap respecteert de GDPR-regels en gaat omzichtig om met jouw gegevens. Na de voorstelling worden je gegevens verwijderd uit hun bestanden.
OPGELET: lees eerst grondig de handleiding.

Aankondiging ‘WatchApp #1’ (SKaGeN)

© VRT Nieuws, vrijdag 8 mei 2020
uit het VRT Nieuws

‘WatchApp #1’ wordt getipt in De Standaard en daarbij beloond met de originaliteitsprijs!

 

 wo 27 mei 10:00 - 00:00 geen locatie (virtueel)
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden